English version

 

To Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης (ΜΕΘΙΣΤΕ) εγκρίθηκε με την Υπουργική Απόφαση υπ. αριθ. 140883/B7/8.9.2014 (ΦΕΚ 2485/Β′/2014) και εγκαινίασε τη λειτουργία του το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017. Το ΜΕΘΙΣΤΕ απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ) στη Θεωρία και Ιστορία της Τέχνης, στις γνωστικές περιοχές "Ιστορία και Θεωρία της Τέχνης και της Αρχιτεκτονικής" και "Φιλοσοφία της Τέχνης και Ανθρωπιστικές Επιστήμες".

Το ΠΜΣ είναι ένα από τα μεταπτυχιακά προγράμματα της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και το μοναδικό με αμιγή ιστορικό, θεωρητικό και κριτικό προσανατολισμό. Το περιβάλλον της ΑΣΚΤ, ενός ζωντανού και δυναμικού ιδρύματος με ιστορία δύο αιώνων, είναι ιδανικό καθώς δίνει τη δυνατότητα όσμωσης και ανταλλαγής ανάμεσα στην καλλιτεχνική πρακτική και την ιστορία της τέχνης, καθώς και σε μια ευρύτερη προοπτική «μάθησης διά της τέχνης» ή «έρευνας διά της τέχνης». Το ΠΜΣ του Τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης στοχεύει στην εκπαίδευση επιστημόνων και ερευνητών προκειμένου να είναι σε θέση, μεταξύ άλλων, να ανταποκριθούν με ιδιαίτερη επάρκεια στις απαιτήσεις της διδασκαλίας στη Μέση Εκπαίδευση· να εργαστούν στο χώρο των πολιτισμικών θεσμών, αρχής γενομένης από τα δημόσια ή ιδιωτικά μουσεία και χώρους τέχνης· να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της πολιτισμικής δημοσιογραφίας, έντυπης ή ηλεκτρονικής· να εργαστούν στο χώρο του βιβλίου και της εκδοτικής παραγωγής· να ασκήσουν το επάγγελμα του κριτικού της τέχνης. Το ΠΜΣ προετοιμάζει βεβαίως και για ενδεχόμενη διαδικασία εκπόνησης διδακτορικής διατριβής και την, ενδεχόμενη επίσης, επιδίωξη ακαδημαϊκής σταδιοδρομίας. H πολιτική ποιότητας, καθώς και τα μαθησιακά αποτελέσματα του ΠΜΣ αντανακλούν την ανωτέρω διαγραφόμενη στόχευση.

Οι διδακτικές ανάγκες στο ΠΜΣ καλύπτονται από το ερευνητικό και διδακτικό δυναμικό του Τμήματος ΘΙΣΤΕ και, στο πλαίσιο της επιστημονικής εξωστρέφειας και συνεργασιών του Τμήματος, από επίλεκτα μέλη ΔΕΠ και αναγνωρισμένους ερευνητές άλλων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της Ελλάδας και του εξωτερικού. Στο πλαίσιο του Προγράμματος, επιδιώκεται επίσης η ανάπτυξη άλλων πρωτοβουλιών συμμετοχής ή/και ανταλλαγής τόσο με την εντόπια όσο και τη διεθνή πολιτιστική και καλλιτεχνική πραγματικότητα.

Ο πολύ υψηλός αριθμός των υποψηφίων σε κάθε κύκλο (περίοδο) του ΠΜΣ Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης ΑΣΚΤ αποδεικνύει την ανάγκη και την επιθυμία ποιοτικής εκπαίδευσης στον τόπο μας σε ό, τι αφορά την ιστορία της τέχνης. To Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος ΘΙΣΤΕ με στοιχεία μοναδικότητας σε εθνικό επίπεδο, φιλοδοξεί να ανταποκριθεί σε αυτή την ανάγκη χρησιμοποιώντας όλα τα δυνατά εργαλεία για την ικανοποίησή της.

 

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του ΠΜΣ

Kων/νος Ιωαννίδης, Διευθυντής του ΠΜΣ

Νικόλαος Δασκαλοθανάσης

Αντωνία Διάλλα

Καλλιρρόη Λινάρδου

Ναυσικά Λιτσαρδοπούλου

Δείτε εδώ:

 

 

---- Δ' ΚΥΚΛΟΣ ----

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Δ' ΚΥΚΛΟΥ (ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΕΤΗ 2022-2024)

 

OΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ Δ' ΚΥΚΛΟΣ 

 

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Δ' ΚΥΚΛΟΥ 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ Δ' ΚΥΚΛΟΥ 

 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΜΣ ΜΕΘΙΣΤΕ

 

ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΜΕΘΙΣΤΕ

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΑΣΚΤ

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ Δ' ΚΥΚΛΟΥ (ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΕΤΗ 2022-2024)

 

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΠΜΣ ΜΕΘΙΣΤΕ

 

----- Γ' ΚΥΚΛΟΣ ----

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Γ' ΚΥΚΛΟΥ (ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΕΤΗ 2020-2022)

 

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Γ' ΚΥΚΛΟΥ (2020-2022)

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ Γ' ΚΥΚΛΟΥ 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ Γ' ΚΥΚΛΟΥ (ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΕΤΗ 2020-2022)

 

----- Α' & Β' ΚΥΚΛΟΙ -----

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Β' ΚΥΚΛΟΥ (ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΕΤΗ 2018-2020)

 

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Β' ΚΥΚΛΟΥ (2018-2020)

 

ONOMATA ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ Β' ΚΥΚΛΟΥ 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Α΄ ΚΥΚΛΟΥ (ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΕΤΗ 2016-2018)

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ Α΄ ΚΥΚΛΟΥ (2016-2018)

 

ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ Α' ΚΥΚΛΟΥ